Hoe werkt het?

kan ik komen kijken?

Absoluut. Vul ons contactformulier in, of bel ons op en we maken graag een afspraak.

Regelmatig doen we ook een Open Huis, dan ontvangen we iedereen die eens wil komen kijken gewoon in onze living. Alle meubels zijn dan uitgestald, je kan ze in detail bekijken, besnuffelen, aanraken,... Je kan dan ook een kijkje nemen in ons atelier, naar de nog niet afgewerkte stukken die je op bestelling naar jouw smaak kan laten afwerken.

 

kan ik een meubel reserveren?

Wanneer je een meubel besteld via het bestelformulier, is het voor je gereserveerd. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak. Je wil natuurlijk je aankoop zo snel mogelijk in levende lijve zien, lukt je dat echter niet onmiddellijk, dan kunnen wij je reservatie wel tot 14 dagen na bestelling vasthouden.  

Kan ik ook een bestelling op maat plaatsen?

Ja, dat kan zeker. 

In ons atelier hebben we vaak nog niet opgeknapte stukken staan, die je op maat kan laten opknappen.We bespreken ter plekke met je wat er allemaal moet gebeuren: onderdelen vervangen, nieuwe handvaten plaatsen, nieuwe legplanken, scharnieren, ... en de kleur natuurlijk! Zo krijg je een vintage meubel helemaal naar jou smaak.

Enkele weken later kan je je afgewerkt exemplaar komen halen.

Voor deze service op maat rekenen we 15% van de normale kostprijs van het meubel.

 

Ben je op zoek naar iets specifieks? Contacteer ons dan, misschien kunnen we je wel helpen.

 

Hoe gaan jullie te werk?

Wij gaan voor jou op zoek naar authentieke meubels met karakter. We kopen ze aan, maken ze grondig schoon, behandelen ze tegen roest, houtworm,...

Oude meubels zijn soms in mindere of meerdere mate aangetast door houtworm, ze worden hiertegen behandeld en wanneer nodig herhalen we de behandeling. Als er al gaatjes zijn blijven die natuurlijk wel voor altijd zichtbaar. Een heel enkele keer blijkt na verloop van tijd dat er toch nog levende houtworm in een meubel zit. Dit kunnen we soms helaas niet voorkomen.

 

Terwijl we de meubels schoonmaken, voorbehandelen en grondig opschuren, vormt er zich in ons hoofd al een beeld van het 'nieuwe' meubel. Welke delen moeten vervangen worden, krijgt de kast of delen ervan een verflaag, welke kleur, of misschien een afwerking in een ander materiaal?

Grote beschadigingen worden hersteld, kleine oneffenheden geven een meubel net charme dus die laten we zo. Voor de meubels die een make-over krijgen kan dan de metamorfose beginnen! Eerst een grondlaag en dan enkele lagen in kleur, zodat de het weer tegen een stootje kan.

 

Een metalen meubel, behandelen we met gekookte lijnolie,  dat eventuele roest fixeert en een mooie diepe, lichtjes vergeelde kleur geeft. Dit is een natuurlijk en milieu-vriendelijk middel. De keerzijde daarvan is dat roestplekken na verloop van tijd wel weer kunnen terugkeren. Daarom kan je de metalen onderdelen opnieuw inwrijven met gekookte lijnolie (verkrijgbaar bij iedere doe-het-zelf winkel of op bestelling bij ons).

 

wat kan ik van jullie meubels verwachten?

Wij werken met oude meubels, omdat ze uniek zijn en al een heel leven achter zich hebben. Dat zie je er ook wel aan. Onze meubels zijn nooit zo strak als een nieuw. We kiezen ze uit op basis van wat we er mee kunnen doen, de kwaliteit en we behandelen ze met de grootste zorg. We doen kleine herstellingen en vervangingen en maken ze weer gebruiksklaar. We zorgen ervoor dat het meubel schoon is, zodat jij ze met een gerust hart in je huis kan opnemen en maken ze weer klaar voor een nieuw leven.

 

Wij stockeren en verwerken de meubels in een relatief warme en vochtvrije ruimte. Het kan soms wel gebeuren dat een meubel bij je thuis anders gaat werken doordat het er warmer, droger of vochtiger is. Dit kan kleine barstjes of kieren opleveren. Dit kunnen we niet voorzien, de meubels hebben soms lange tijd in een heel andere omgeving gestaan (in een verlaten huis of vochtige schuur). We verwachten dat onze klanten zich daar bewust van zijn.

met welke producten zijn de meubels behandeld?

Wij hechten veel belang aan de gezondheid van de gebruikers van onze meubels. Vaak komen ze bij erg jonge kinderen terecht, maar ook voor je tieners en jezelf wil je iets goeds in huis halen. Bovendien moeten we zelf erg veel met de producten werken waarmee onze meubels behandeld worden. Een traditionele verf bevat VOS (vluchtige organische stoffen), die ook na het drogen nog een hele tijd in de lucht vrijkomt. Zelfs een watergedragen verf bevat nog VOS.

 

Redenen genoeg om onze producten zorgvuldig te kiezen. 

 

Daarom kiezen we voor natuurverf van Tintelijn, zónder VOS. Metalen kasten worden afgewerkt met gekookte lijnolie en voor andere behandelingen gaan we waar mogelijk op zoek naar natuurlijke alternatieven.

Heb je vragen over welke producten we toegepast hebben op de kast van jou keuze? We informeren je graag.

hoe kan ik betalen?

Hoe jij dat het liefste wil: per overschrijving op rekeningnummer BE91 7350 4554 0676, cash bij afhaling, of via de bancontact app bij afhaling.

 

kunnen de meubels ook geleverd worden?

Voorlopig kunnen de meubels enkel afgehaald worden.